Velkommen til drone-himmelen!

For leden dag kom jeg over en interessant og aktuell artikkel i magasinet ”Lyd og Bilde”, Nordens største tester av hjemmeelektronikk. I artikkelen henvises det til dronen DJI Phantom 3 PRO, som ble lansert i 2015. Denne dronen tar lyd og bilde til en helt nytt nivå. Dronen flyr høyere, lengre og raskere enn noen annen har gjort hittil. Dronen produseres i Kina og koster deg ”din førstefødte og halve kongeriket” – 14.000 kroner. Den er utstyrt med egen fjernkontroll som har en rekkevidde på 2 km og dronen er for øvrig utstyrt med et 4k kamera. Billedmaterialet lastet direkte ned til smarttelefonen i HD kvalitet gjennom DJI appen. Dronen gjør det mulig å lage egne spektakulære videoer fra oven, som man tidligere måtte bruke helikoptre og et filmteam for å få til.

Lyd og Bilde tok med seg en utdannet og erfaren dronepilot fra København for å teste DJI Phantom 3 i stormfullt vær med en vindhastighet på ca 50 km/t. Til alle stores overraskelse bestod dronen testen med glans og det var heller ikke noe å si på bilde og videokvaliteten. Dronen har dessuten innebygd GPS, så når den stiger til himmels husker den også hvor den startet. Dronen vender med andre ord automatisk tilbake til startpunktet, om man skulle være så uheldig å miste fjernkontrollen eller appen. Og det stopper ikke der. Dronen sitt innebygde batteri vet hele tiden hvor mye batteri den har igjen, og den beregner selv om det er nok batteri til å fly tilbake til startpunktet.

drone-1112754_960_720

There´s an app for that!

I en verden hvor det blir tatt mer bilder og video enn noensinne, er det nok ikke lenge før DJI Phantom 3 Pro blir å se i stadig flere hjem. Det svevende kameraet gir en kraftfull ytelse, den er lett å manøvrere, den tilbyr avanserte finesser og leverer et utrolig proft resultat, og alt dette kan man kontrollere hvor som helst og når som helst fra sin smarttelefon. Lyd og bilde industrien er totalt ugjenkjennelig fra det den var for bare noen tiår siden. Det er vanskelig å forestille seg hvor utviklingen vil ta oss, men en ting som er sikkert er at vi befinner oss midt i en intens digital revolusjon og at svært spennende tider er i vente!

Legger ved en video fra YouTube, som tar oss med opp til drone-himmelen! YouTube – DJI Phantom 3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *