Et problem jeg skulle ønske var løst

Forrige uke fikk vi en nokså krevende bloggoppgave av Karl Philip Lund å begi oss ut på. Den lød som følger: «Ikke spør unge hva de ønsker å bli når de blir store. Spør heller om hvilket problem de ønsker å løse og hvilken kunnskap, ferdigheter og evner de trenger for løse problemet. Beskrive et problem du ønsker å løse«. Listen over problemer jeg skulle ønske var løst er lang og temaene varierte.

Når jeg nå må velge et problem som jeg skulle ønske var løst så vil det falle på den årlige Yulin festivalen, som finner sted i Kina hver juni måned. Dette er en festival som dessverre alt for få har hørt om, og en festival som fremdeles pågår til tross for at myndigheter, organisasjoner og millioner av mennesker verden over har bannlyst den.

Yulin festivalen går ut på å koke hunder og katter levende for å så selge dem og spise dem. Bare i 2015 ble over 10.000 dyr slaktet på de mest bestialske måter, som få kan forestille seg. Blant disse befinner det seg både kjæledyr og ”gatedyr”. Kjæledyrene blir stjålet fra hager og hus, og oppbevart i trange bur i mange timer under forferdelige forhold, for å deretter bli brutalt slaktet for profitt som er en del av hundekjøtt handelen.

Skjermbilde 2016-04-13 kl. 16.50.44

Majoriteten av dyrene lider av brukne ben og skader før de omsider blir brent, flådd og kokt levende. 

Yulin festivalen er en tradisjon som har pågått i mange år. Den har sin opprinnelse i en gammel overtro om at hundekjøtt skal holde folket friske gjennom den kommende vinteren. Det hevdes at hund og kattekjøtt skal stimulere til indre varme, og at kjøttet bringer god helse og lykke. (China Daily)

Skjermbilde 2016-04-13 kl. 17.42.03

Yulin ”Dog Meat Festival” har fått stor oppmerksomhet verden over, nettopp fordi hunder og katter er dyr som mange av oss har nære forhold til: ”Vi skjønner når de uttrykker smerte og redsel, og det å se dyr befinne seg i denne type inferno av vold, redsel og tortur er noe av det aller verste enhver følende skapning kan oppleve» Siri Martinsen – NOAH for dyrs rettigheter. Dyrevern-aktivister og kritikere har de siste årene fremmet voldsom kritikk gjennom sosiale medier mot den såkalte “Døden for hunder og katter -grusomhetens festival”.

Dette har blant annet medført til at en hundekjøtt festivalen I Zhejiang-provinsen I Kina har blitt nedlagt. Til tross for at tradisjonen har pågått I mange hundre år, ble den I 2011 endelig stoppet pga av massivt press fra det offentlige. Det nytter å engasjere seg!

Mange profilerte personligheter og kjendiser, som blant annet Ricky Gervais, en av verdens mest anerkjente komikere, tar sterk avstand fra den horrible “feiringen” som tar plass I Yulin. Gervais, blant mange, oppfordrer til å engasjere seg I kampen for å få stoppet den nådeløse og inhumane festivalen en gang for alle. Yuling festivalen er en ubarmhjertig og sjokkerende tradisjon. Det å se dyr som lider, er I seg selv hjerteskjærende, men det å se menneskets beste venn så forvirret og forrådt fremkaller de sterkeste følelser. Advarer mot sterke bilder!

Skjermbilde 2016-04-13 kl. 17.44.13 

Skjermbilde 2016-04-13 kl. 17.44.25                                                                         (Yulin Festival)

Our four legged friends do not receive the credit that they deserve and I want to use whatever platform I have been blessed with to gain attention to the meat trade in China and STOP YULIN FOREVER” – Lisa Vanderpump.

Jeg vil på samme måte bruke bloggen min og andre sosiale plattformer til å hjelpe med å opplyse om festivalen og forhåpentligvis bidra til at flere blir med I kampen for å sette en stopper for Yulin festivalen. Del gjerne innlegget og skriv under på blant annet disse kampanjene:

Siden 2015 har fem hundekjøtt farmer blitt nedlagt, mer enn 8000 dyr har blitt reddet og store fremskritt har blitt gjort i kampen for å stoppe Kinas hundekjøtt festival. Det nytter å bruke sin stemme!

Skjermbilde 2016-04-13 kl. 17.07.28

De siste årene har man sett at en reell forbedring er mulig for dyr når vi står sammen om et tydelig mål: Kampen mot ”Dog Meat Trade” festivalen er en kamp vi kan og skal vinne! Vær så snill å spre budskapet!

 

 

3 thoughts on “Et problem jeg skulle ønske var løst

  1. Veldig fint innlegg, Oda! Du tar opp et veldig viktig tema som mange velger å snu ryggen til eller ikke velger å tenke på. Du skriver på en ærlig og engasjerende måte og det er veldig god struktur i innlegget. Du viser stor lidenskap noe som jeg beundrer. Stå på videre 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *